torsdag 13 oktober 2011

Skyltar och hastigheter rör upp

Hälften av alla röstande vill ha gångfart på Strandhem!
Det är dock en alltför enkel slutsats.
Av alla som läser bloggen var det bara ett fåtal som röstat.
Och sett till alla boende var det ännu färre.
Hastighetsreglerna inom Strandhem är ändå något som engagerar.

En styrelseledamot ogillar den här bloggen och uppfattar det som kritik mot styrelsen och dess arbete.
”Att du har en enkät på bloggen där folk får rösta gör att folk tror de kan påverka - men det kan de/vi inte. Du inger falska förhoppningar med det du gör på bloggen”.
Styrelsemedlemmen menar att försök gjorts för på alla möjliga sätt, men regler och riktlinjer gör att nuvarande skyltning är enda alternativet.

har det väl alltid varit på Strandhem: i styrelsen är det ”vi som bestämmer” och synpunkter från boende uppfattas bara som gnäll och kritik.
Styrelsen har regler att följa inom alla områden. Men den kan och ska också verka för att ändra på regler även om det är motigt!

Den här bloggen är privat. Den vill ge lite information, berätta om liv, vardagligheter och fest på ett lättsamt sätt - där en del försöker stoppa/censurera.
Men någon kritik mot styrelsen - direkt eller indirekt - har aldrig framförts!
Alla har en rättighet att framföra sin synpunkt; i en blogg, direkt till styrelsemedlem, skriftligt till ett möte eller som motion till årsstämman!

Hastighetsreglerna och skyltningen är ett ständigt samtalsämne.
Den raka och asfalterade Kungsljusvägen drar upp riktlinjen.
Men 30 km i smala och ofta dubbelriktade grusvägar är inte helt rätt.
Att sätta upp gångfartsskylt vid varje väg är kanske inte omöjligt, men får väl ingen praktisk betydelse.
Till sist är det bara bilens förare som bestämmer farten

4 kommentarer:

  1. Vårt stora problem på området är att många tycker mycket men få vågar stå upp för det. Mycket prat bakom ryggen och knutna nävar i fickorna istället för att rakryggat reda ut det som inte passar.

    Jag tycker om din blogg för att du tar upp frågor du tycker är viktiga och ger utrymme för vem som helst att göra det samma, här i kommentarsfältet.

    Jag hoppas att styrelsepersonen, nämnd i inlägget, förtydligar det Björn återgiver, eftersom citatet är riktigt provocerande!

    SvaraRadera
  2. Jag stödjer helt Björn.
    Vi skall väl vara tacksamma för all information om Strandhem Björn ger oss i sin blogg.
    Strandhems officiella hemsida har ju mer och mer blivit endast ett språkrör för styrelsen. Det är ju inte ofta medlemmarna uttalar sig i forumet utan där är det mest tack för senast.
    Nu till detta inlägg.
    En styrelseledamot ogillar den här bloggen……………
    Först undrar man om styrelsemedlemmen uttalat sig som representant för styrelsen eller det är privata åsikter.
    Förstår inte hur enkäten kan inge falska förhoppningar. Ingen tror väl att det blir lugnare trafik för att enkäten visar hur vi vill ha det. Tror de flesta känner till vad som gäller att våra skyltar är endast rekommendationer och här kommer aldrig att bli några hastighetskontroller.

    Men som Björn säger: Till sist är det bara bilens förare som bestämmer farten.
    Kanske kan man hjälpa bilföraren genom att anlägga fler hinder på Kungljusvägen o Isblommevägen.
    Att sätta upp gångtrafikskyltarna vid varje sidogång sänker inte farten men kanske påminner en del bilister att ta det lugnt. Ett annat alternativ ät att vi låter bli att reparera hålorna i sidogångarna vilka faktiskt sänker hastigheten.
    Vågar inte tänka på om sidogångarna varit asfalterade, som en del vill att de skall vara.
    Så har det väl alltid varit på Strandhem: i styrelsen är det ”vi som bestämmer”
    Kanske är detta en del av den berömda Strandhemsandan: Du får icke kritisera styrelsen för dom gör så gott dom kan.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker styrelsen är mycket lyhörd, men då Tommy satt i styrelsen var det kanske så: "det är vi som bestämmer", vad vet jag.

    SvaraRadera
  4. Självklart ska alla så uttrycka sin åsikt, utan att blir kritiserade eller censurerade. Yttrandefriheten är en av våra grundläggande friheter och framgår av vår Tryckfrihetsförordning.

    Det är viktigt att man har ett forum att framföra kritik på. Björn gör det på ett rakryggat och bra sätt, tycker jag. Alla behöver inte hålla med om allt, men det är ju fritt fram att kommentera Björns inlägg.

    Håller med om att Strandhems forum har blivit ganska innehållslöst och tandlöst. Ingen vågar uttrycka några åsikter där längre. Kanske för att det emellanåt ledde till personpåhopp. Det är inget snyggt sätt att debatera på.

    Det är klart att styrelsen gör så gott den kan. Ingen tror väl något annat. Men det är viktigt att styrelsen är lyhörd och lyssnar på dem som har kunskap inom olika områden. Tyvärr kan man väl uppleva att så inte alltid är fallet.

    Jag tänker fortsätta följa Björns blogg, eftersom den är ett viktigt forum för Strandhem och ger bra reklam för vårt trivsamma område.
    Fortsätt så Björn

    SvaraRadera