tisdag 10 april 2012

Snart säljstart för tomter mittemot

I september börjar de första tomterna säljas i området mitt emot Strandhem, det som kallas Öster om Strandhem.Området är uppdelat i fem försäljningsetapper. I första etappen säljs cirka 10 tomter. Totalt kommer det att bli 97 enbostadstomter och 13 mindre flerbostadshus i två våningar.
Köpare av tomterna måste stå i kommunens kö. Hundratals personer står i kö till detta område.
Sen tar det 1-2 år innan det första huset kan v
ara klart. Det tar sin tid att få bygglov, söka husleverantör och bygga.

Tomterna varierar mellan 750-1318 kvadratmeter. De flesta är i storleken 800-900 kvm. Tomterna säljes som de ser ut i dag - med 40 cm matjord i ytan. Någon anslutning till fjärrvärme kommer inte att ske.

Priserna är inte fastställda. En uppfattning av
prisnivån i det här området av Malmö kan ges genom att titta på villatomtpriserna i kvarteret Skogsmätaren, norr om Strandhem. Där kostar tomterna cirka 1700-1850 kr/kvm. Priset beror lite på hur attraktiv tomten är.

En jämförelse kan också ske med Strandhem. En normaltomt på 515 kvm med en stuga som är tänkt att rivas går på kring 1.5 m
iljoner - det blir kring 3000 kr/kvm.Husen får ha 3.7 meter som högsta bygghöjd. Kupor och frontespiser får uppföras utan att det inverkar på takhöjden. Takvinkel får inte överstiga 30 grader. Garage får finnas med en högsta bygghöjd på 2.7 meter och en totalhöjd på max 4 meter.
För Strandhem gäller 3.5 meter bygghöjd och 27 grader takvinkel. Kupor får inte finnas och vind inte inredas. Det sistnämnda har dock ingen praktisk betydelse.
Med bygghöjd menas sidoväggen upp till där taket börjar.

Området mitt emot blir en konkurrent till Strandhem för intresserade. Här gäller det dock att stå i kommunala kön för en tomt - på Strandhem är det fritt för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar