torsdag 9 januari 2014

Skolbarn möttes av lervälling


Vatten, lera och stängsel omger skollokalerna.

Välkomna till lervällingen, alla barn!
Riktigt så lät det kanske inte i kallelsen till terminsstarten i Broskolan, paviljongerna mitt emot Strandhem.
I tisdags/onsdags var det dags för barnen - 6-åringar i förskoleklasser - att komma.

Fint inomhus - och lerbassäng utanför.
Lokalerna är färdiga, men den yttre miljön är bara vatten och lera. Kanske kul för barnen att hoppa och plaska i, men knappast lika kul för lärare och föräldrar.

Grävskopor lyfter över jord på lastbilar, andra transportbilar kommer och jobbare rör sig i området.
I den här röran kom föräldrar med bilar och cyklar för att hämta sina barn på torsdagseftermiddagen.
Barnen sprang mellan lokalerna på de mest torra områdena med maningar från föräldrar. Plankor fanns utlagda här och där.
Stängsel är uppsatta för att skärma av arbetsområden och skydda barnen.


En premiär med långt ifrån den bästa skolmiljön.
Allt har blivit försenat. Nu jobbas det för att få fram lekplatser som barnen kan använda på rasterna. Vintern är inte bästa tiden för uteliv, men någonstans måste barnen vara.
Tills vidare är det tänkt att lärarna ska ta barnen till näraliggande lekplatser - eller ner till stranden.

Vi kanske får se förskoleklasser inne på Strandhem också.
Och i vintermörket kan det bli stökigt på Klagshamnsvägen. Två busshållplatser, bilar ska in och ut till skolan och Strandhem.

3 kommentarer:

  1. Heltokig situation. SDS skriver lite om det också. Bara en tidsfråga Strandhem börjar användas som en uppehållsgård för barnen.
    http://www.sydsvenskan.se/malmo/sen-skolstart-pa-en-lerig-aker/

    SvaraRadera
  2. Vår 2-åriga son går på dagiset mitt emot Strandhem (Där vi bor, 300 m ifrån lekplatsen). De har varit på lekplatsen några ggr (som vi alla vet är enorm och inte särskilt välbesökt). Och alla ggr har de blivit utskällda av någon gubbe för att de leker på privat lekplats. Flera av barnen i gruppen bor på Strandhem. Skäms!

    SvaraRadera
  3. Jag håller med om att situationen är problematiskt. Jag har hört liknande historier från grannar. Skällgubben har fel men samtidigt rätt! Vår lekplats är privat. Vi som äger hus på Strandhem är delägare i den. Vi betalar för den. Även om alla här inte själva har barn och utnyttjar den känner vi ändå glädje över att grannarnas barn gör det. Om något utomstående barn skadar sig på vår lekplatsen kan vi bli solidariskt skadeansvariga.
    Strandhem håller hög servicenivå mot sina delägare. Det kostar en slant. Ska det behöva kosta ännu mer för oss för att utomstående inte gör skillnad på mitt och ditt? Samma problematik gör sig gällande för bryggan, fotbollsplanen, tennisplanen, basketplanen, bouleanläggningen osv osv...

    SvaraRadera