onsdag 23 juli 2014

Oväsen på tennisbanan - närboende tog bort nätet

Tennisbana utan nät.
Skrik och oväsen från spelare på tennisbanan fick en närboende att tröttna.
Han plockade ner nätet och tog hem det.
Ett meddelande om detta lämnades i styrelsen brevlåda.
Enda kommentar som kommit är att det skulle polisanmälas.

Efter en vecka lämnades nätet i tisdags till styrelsen genom att läggas i posthuset.

Störandet hade pågått flera kvällar, även efter tillåtna speltiden till kl 21.
Både boende och utomstående har varit inblandade.

Här ligger nätet i posthuset.
Flera närboende har skrivit under ett upprop om att det är oväsen från banan.

Den närboende menar att det är oacceptabelt att ha denna typ av verksamhet så nära tomtgränser. Han anser att tennisbanan är utom kontroll och styrning och att den ses som offentlig.
Ett brev har lämnats till styrelsen med tre förslag till åtgärder:


" 1. Intresserade medlemmar kan starta STK - Strandhems tennisklubb.  Det finns bra styrning av andra verksamheter, som boule och båt.


2. Wikinggruppen lägger till en bokningstjänst på vår hemsida. Priset är 800 kr plus moms. Där framgår namn och adress på bokningsansvarig samt bokningstid.



3. Nätet kan förvaras i en låda med lås som intresserade medlemmar har tillgång till. Lådan kan vara på planen. Det tar 3 minuter att sätta upp nätet.


Åtgärd 2 och 3 kommer att försvåra för allmänheten att få tillträde till banan. Åtgärd 1 bidrar till att styra upp verksamheten."
Styrelsen har i semestertider inte haft tid att ta upp frågan. Det kommer att ske senare.

5 kommentarer:

  1. Skulle man polisanmäla den som plockat ner nätet eller de som förde oväsen? Själv tycker jag att buslivet har ökat på Strandhem på sista tiden.

    SvaraRadera
  2. Alltid mer liv på summer på strandhem,, lek och liv hör till eller?? men efter 22.00,inte ok.

    SvaraRadera
  3. Som tennisspelare på strandhem och strandhemsbo så nyttjar jag banan och finner det oacceptabelt att någon tar saken i egna händer och plockar ner nätet! Upp med nätet omedelbums och disciplinera den personen som tog ner nätet på ett vederbörligt sätt.

    Om det skall tillkomma en avgift enligt punkt 2 så bör banan åtgärdas så att den är spelbar och inte har gropar etc.

    Punkt 1 är en bra punkt, men ska det behövas tillstånd från en klubb för att få spela på en bana som jag trodde var tillgänglig för samtliga medlemmar i strandhems samfällighet?


    Punkt 3 är förmodligen den mest intelligent skrivna vilket kan fungera.

    Inget av ovan berättigar dock den oförätt som gjorts av den medlem som plockade ner nätet.

    Det finns mycket man kan gnälla på men att förstöra för medlemmar genom att ta ner nätet för medlemmar är inte ok

    SvaraRadera
  4. Punkt tre är nog det bästa ihop med information om vilka speltider som gäller. Då blir det åtminstone svårare för utomstående att missbruka planen. Det är inte så roligt att sitta med barn och barnbarn och höra på hur vissa spelare skriker och gapar åt varandra med inslag av svordomar och könsord. Vi trodde att tennis var ett kultiverat spel;) Jag kan förstå den som plockat ner nätet eftersom styrelsen inte reagerat på klagomålen som framförts av flera strandhemsbor

    SvaraRadera
  5. Jag kan förstå frustrationen hos de boende om klagomål har framförts till styrelsen utan att få gehör. Dock måste man ändå räkna med att det kan föra lite liv om man köper en fastighet bredvid en tennisplan (nej, könsord o svordomar är fortfarande inte ok). Har dock full förståelse att bägaren rinner över om folk utnyttjar tennisplanen som inte hör hit eller folk som inte respekterar speltiderna, för oväsen m.m Visst är det dumt att ta ner nätet då det förstör för oss som har rätt att nyttja planen o gör det under de premisser som finns. Men personen i fråga kom själv fram och förklara sig när vi spelade varför nätet var bortplockat, detta gjorde ju också att man fick en annan bild av situationen. Får bara hoppas att styrelsen kan styra upp det lite med hjälp av ovan förslag. Men känns som att det redan nu är färre folk som nyttjar tennisplanen då det i princip alltid är fritt när man kommer ner, gentemot innan.

    SvaraRadera