måndag 21 september 2015

Tvärstopp igen i besvärlig rondell

 
Det ska fan vara busschaufför i Malmö!
Stressig biltrafik, cyklister och gående korsar körbanan, apparater som inte funkar, dörrar som inte stängs/öppnas, griniga passagerare... Och ofta tvärdör bussen mitt trafiken.
 

Det senaste hände "vår" buss 4 i morse i rondellen vid Klagshamnsvägen. När bussen skulle ta rundningen i rondellen tvärdog den mitt i och blockerade Klagshamnsvägen. Bilar som kom från båda hållen fick stanna upp och bildade mindre köer. Efter en stund tröttnade bilisterna och även bussar. De började trixa sig upp på gång- och cykelbanan och lyckades efter lite besvär att ta sig igenom.
Bussen bara stod där. Orörlig. Motorn gick, men hjulen stod i fel körställning. Den kvinnliga chauffören tryckte förtvivlat på en knapp, men inget hände. De två passagerarna fick gå över till den andra bussen som kört in vid vändplatsen.


Det är inte första gången en buss tvärdör i rondellen. För en dubbelbuss är det besvärligt att ta sig runt. Hjulen går ofta upp på höjningen i mitten och nästan igenom så dyker en belysningsstolpe upp. Det krävs träning för att klara rundningen och undvika stolpen. Chaufförerna verkar ofta vara ovana och kan inte bedöma tekniken med ratten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar