måndag 5 september 2011

Mäklare: Både barnfamiljer och singlar vill köpa hus

Vad tycker mäklarna om Strandhem när hus är till salu?
Vi frågade tre olika mäklare.
För Peter Landgren & Co svarar mäklarna Jerry Nyhlén och Caroline Johansson så här:*Vilka uppfattar ni som spekulanter när hus är till salu på Strandhem?
- Närhet till hav och natur är något som lockar alla åldersgrupper och just på Strandhem har vi en väldigt bred målgrupp både när det kommer till ålder och civilstånd. Många av husen är lite mindre och ensamstående ser möjligheten att uppfylla sin husdröm utan att underhållskravet blir för tungt. En barnfamilj ser kanske en annan potential i att kunna bygga ut och skapa något eget medan ett äldre par uppskattar områdets trygga gemenskap och grannsämja. Gemensamt för dem alla är att man tror på Strandhem som område och en framtida utveckling.

*Förekommer budgivning på Strandhemhus?
- Det förekommer absolut budgivningar på Strandhem och hur mycket det går upp beror oftast på vilken potential intressenterna kan se i huset och tomten. Är försäljningen under vår och sommar händer det också att vi har intressenter från övriga Sverige (som är vana vid en annan och ofta högre prisbild) som letar sommarhus och ju fler intressenter desto större chans till budgivningen. Finns möjligheten att man kan bygga ut ser yngre köpare möjligheten att även bo kvar när man skaffar familj.

* Har säljarna realistiska förhoppningar om vilket pris de kan få?
- Priset på fastigheten sätts i samråd med mäklare och säljare. Generellt sett har det alltid varit så att en säljare vill ha ute så mycket som möjligt för sitt hus, men svaret får bli både ja och nej. Många är medvetna om den generella prisökningen som skett på området och jämför gärna grannens försäljningspris, men i jämförelsen har de svårt att göra en objektiv bedömning av vilket skick deras eget hus är i och i vilket skick som ”grannens” hus såldes i.

* Hur tolkar du det allmänna intresset för att på Strandhem?
- Normalt.

KOMMANDE INLÄGG: Fler mäklare ger sin syn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar