lördag 9 augusti 2014

Trängsel och trivsel på Möllevägsdagen


Vin i glaset, gott om olika tilltugg på papperstallriken, trevliga försäljningsstånd och mycket folk - även från Strandhem.
Så var det på lilla Möllevägen på lördagen.


Loppisborden.
Vägen var avstängd för att arrangemanget skulle få utrymme.
Trängseln var tät kring vingården och ner till bondgården.
Hantverksstånden höll till nära vingården. Loppisstånden fanns på den mest öppna delen mot åkrarna. Vinden var frisk, men som tur var med Saharavärme.

Rundturer med vagn.
Traktor med vagn körde runt barnen på åkrarna och vägarna. En tipsrunda med tio frågor fanns. Två bajamajor för de som fick sådana behov.
Nere vid bondgårdens försäljning spred sig doften av jord och fräscha nyupptagna grönsaker: potatis, rödbetor, kål, sallad, lök.
Kö till vin och mat.
Längst kö var det vid vingården som den här dagen fick lov att sälja sitt eget vin. 50 kr glaset för vitt eller rött. Matsedeln var fyllig med olika smårätter: grönsaksbondens wok med lammkorv eller vegetariskt, grillad fisk från hamnen. Vingårdens löksoppa. Macka med ost eller hemlagade köttbullar. Närproducerade munsbitar.
Fyllig matsedel.
Det gick åt och väntetiden kunde bli en stund för att korvarna skulle bli klara.

Tyvärr tornade molnen upp sig och vid kvart i två kom regnet och det mesta ebbade ut, två timmar före sluttiden.
Grannarna på Möllevägen, ett trettiotal hus, ordnade dagen för första gången. Kanske blir det en tradition. Efter de första lyckade timmarna med fint väder så blev det nog  signal om att dagen återkommer nästa år.
För de många från Strandhcm som var på plats kan det varit en liten kompensation för det egna 75-årsfirandet som inte blir av.

1 kommentar:

  1. Tack för din positiva respons! Det blir vi som kämpat med Möllevägsdagen väldigt glada för. :)
    Om vi återkommer med detta nästa år? Vi får fundera på det, men vi är otroligt glada över att så många hittade hit och verkade trivas.

    SvaraRadera