fredag 24 juli 2015

100 000 kr för att slippa gräsklippning

Titta - vad är det här värt?
Gräsklippning en timme om året - eller 100 000 kronor för att slippa det.
Platsen är båtuppläggningen.
Styrelsen har planer på att göra platsen underhållsfri. Budgeten för det är 100 000 kronor. Jord ska schaktas bort, marken hårdgöras och singel läggas på.
Båtklubben är emot. De anser det blir för dyrt för samfälligheten och inte innebär någon förbättring. Klubben vill ha det som det varit och erbjuder sig att flytta undan stockarna så att gräsklipparen kommer fram.
Vinsten med lägga på singel är att gräsklippningen på en timme om året försvinner.
Nackdelen är ett fult sår i naturen. Och kanske också att fler låter sina båtar ligga kvar hela året.
Stockar flyttade - klippt och klart

Nu, den 24 juli, är en båt kvar. Det går lite trögt att få alla i vattnet. Stockar har blivit flyttade och gräset klippt utom kring de sista som låg kvar lite länge. Kanske skulle stockarna flyttats lite längre in, men det är inte klart hur mycket som ska klippas. Med en röjklippare finjusteras det sista.

2 kommentarer:

  1. Gun-Britt Selander24 juli 2015 kl. 11:34

    Jag har full respekt för styrelsen, men jag hoppas verkligen dom tar sitt förnuft till fånga och inte utför de planer dom har framlagt i de senaste protokollen ang båtplatsen. Jag kan inte se hur det ska bli underhållsfritt? Det måste väl städas även där från löv och annat som kommer att blåsa dit. Dessutom blir det som Björn skriver att många båtar kommer att ligga kvar hela året. Jag vet att båtklubben har gett styrelsen förslag på hur dom vill ha det och det tycker jag låter alldeles utmärkt. Dessutom till en betydligt mindre summa pengar. Ett förslag från mig är att var och en har ett par stockar eller bockar att lägga sin båt på och när båten är sjösatt, så är det vars och ens skyldighet att ta bort dessa och då är det helt fritt för vaktmästaren att klippa gräset hur många gångar han vill per sommar.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivit Björn och Gun-Britt!! Hoppas fler vaknar innan det är för sent.
    Det är alltid lättast att göra av med andras pengar;-)
    Förslaget från båtklubben att själva flytta in stockarna efter sjösättning är det enklaste och bästa men så klart inte så "fint" och tekniskt avancerat som tydligen allt ska vara på Strandhem nuförtiden. Att hårdgöra ytan är inget bra förslag. Spara på kapitalet istället, det behövs bättre på andra ställen. Att var och en ska ha egna stockar är också ett alternativ men tror inte det fungerar eftersom mycket då blir liggande kvar efter sjösättning och båtklubben får röja upp detta lösa pallningsvirke.
    Något klubbat beslut från samfällighetens årsmötet finns inte på att hårdgöra ytan, kan bara se att det finns med i budgetförslaget. Undrar också var mötesordföranden läste att båtklubben ville ha tillbaka sina giftiga stockar, något sådant förslag finns inte från båtklubben och stod inte heller i den verksamhetsberättelse som han läste ifrån. Ett tydligt påhopp på båtklubben från någon.......
    Ägaren till den svarta båten som ligger kvar är efter vad jag hört inte med i båtklubben och har aldrig varit det heller

    SvaraRadera