onsdag 5 augusti 2015

Valet: Vaktmästare eller hyrtjänster

En ny vaktmästare ska komma till Strandhem. På de senaste tre decennierna har det nog vart minst 10 stycken. Uppdraget är inte helt lätt. Konflikter finns ofta med styrelse och medlemmar.

Den siste vaktmästaren av "den gamla stammen" var Henry som bodde i dåvarande vaktmästarbostaden längst upp vid Lupinvägen/Klagshamnsvägen. Det är kring 30 år sedan han lämnade.
Legendarisk är den första vaktmästaren, Skans. Han fick Skansgången (numera Lupinvägen) uppkallad efter sig. Skans skapade det mesta av den grönska vi har i dag.
Någon veteran som minns honom kan berätta mera.

 
Kanske är det inte i tiden med en sådan hustomte. Det är inte längre som i den klassiska tv-serien "N.P. Möller, fastighetsskötare".
I dag brukar ofta tjänster köpas in - i paket eller enskilda uppdrag.
Vi har tre fasta uppdrag på Strandhem: gräsklippning, vägskötsel och lite fastighetsunderhåll.
Någon av de närliggande 50-tal företag (enligt en annan medlem) kan lämna sina anbud på hela eller delar av uppdragen.
Bästa lösningen är det som är ekonomiskt mest fördelaktigt och bäst utfört arbete. Vi har bara erfarenhet av egen vaktmästare.

Men troligen vill de flesta ha en vaktmästare. En person som känner för området och har lätt att få kontakt med de boende.
Många vill också kunna anlita en sådan för mer privata uppdrag. Det är väl ok, om det regleras mot den fasta arbetstiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar